Cara Elak Kena Dialisis Agar Boleh Jimat RM5000 sebulan

Dukacita sungguh bila dapat tahu mak mertua akak sendiri detect buah pinggang rosak. Alhamdulillah now at early stage. Takkan nak tunggu kronik kan. Doktor bagitahu ini berpunca dari kesan pengambilan ubat seharian. Ya, memang banyak mak makan ubat hospital. Lately mak kerap cerita dia sakit pinggang. Mula-mula kami ingatkan biasa sahaja sebab masa muda dulu mak pernah jatuh dari pokok. Ingatkan […]

Read more

Pesakit Diabetes merana luka lambat sembuh dan tidak rela kaki dipotong!

Dalam blog ni akak lebih fokus pada hal ibu dan anak; hal ibu menyusu, tentang kehamilan, masalah susu kering, anak lambat bercakap dan sebagainya. Tapi hari ini akak nak fokus tentang pesakit diabetes merana luka lambat sembuh. Hari demi hari, ramai customer akak datang mengadu dia menghidap diabetes. Samaada baru di peringkat awal atau kritikal, penyakit diabetes tidak boleh dibawa […]

Read more

Kenapa Ubat Batuk Tidak Digalakkan Pada Baby 2 Tahun Ke Bawah?

Bab ubat batuk ni memang dah lama jadi isu. Adakalanya diri sendiri juga yang tak sabar nak anak baik cepat. Risau lama sok sek sok sek. Nafas berbunyi.   Iye. Akak sendiri pun kesian kalau anak demam, batuk dan selang-seli dengan batuk. Mujur akak dan suami kerja dari rumah jadi tak perlulah ambil cuti lama. Sekarangkan zaman ekonomi meleset, takutlah […]

Read more

Keropok Lekor Celup Tepung di Rantau Panjang Klang

Oh ye tadi kebetulan lepas pergi poslaju pos kan vitamin pada customer tersayang, akak dan suami pergi rantau panjang. Pickup vitamin shaklee, kirim pada kawan sekali jalan dia ke HQ Pinnacle hari ni.   Maklumlah tengahari perut minta diisi, ternampak warung goreng-goreng. Awal-awal lagi akak dah order pisang goreng dengan suami, memang favourite! Paling suka pisang tanduk tapi jarang dah dapat […]

Read more

Tips Rawat Ibu Meroyan Bukan Mudah Tapi Boleh Cuba Cara Ini

Pernah dengar berita ibu meroyan kelar bayi sendiri? Aduh memang ngeri yang amat. Akak tak berani nak tengok gambarnya. Cukuplah baca headline di berita tv dan surat khabar. Dah boleh bayang dah keadaan baby. Apa perkara pertama yang berada dalam fikiran kita bila tau akan hal ini? Pasti perkataan gila, kena rasuk dan bermacam lagi tohmahan kita lemparkan kepada si ibu […]

Read more

COD Vivix di Klang dan Sekitarnya

Rata-rata bila sebut vivix orang pasti tertoleh lagi sekali sebab namanya yang agak unik. ye, unik dan baaanyak keistimewaan. Ramai yang cari vivix untuk ikhtiar sembuh dari kanser, kencing manis, darah tinggi, sopak, selaput mata dan tak kurang juga ambil vivix atas sebab nak cantik 😉   Akan tetapi tak ramai yang tahu bagaimana cara nak order vivix dengan cepat. […]

Read more
1 2 3 92