Cara Basuh Sayur Agar Dapat Elak Cacing Masuk Perut

cara-basuh-sayur-paling-berkesan

Buah dan sayur adalah makanan sihat yang memiliki banyak manfaat untuk kesihatan kerana mengandungi tinggi nutrisi penting seperti vitamin dan mineral. Tetapi sayangnya buah dan sayur yang seharusnya memberikan manfaat malah sebaliknya membahayakan kita kerana mengandung beberapa zat berbahaya seperti pestisida (bahan kimia untuk elak dari kerosakan /gangguan dari serangga lain) Ada beberapa cara yang boleh kita lakukan untuk membersihkan […]

Read more

Kenapa pesakit kencing manis kena jaga kaki dari luka?

luka-kaki-pesakit-kencing-manis

Kencing manis antara sakit orang kaya, mana taknya bila dah kena sakit ni makan minum tak boleh sebarangan. Kena hati-hati pilih. Sebab makanan yang diambil liat nak tukarkan pada tenaga. Boleh tengok sendiri orang yang ada kencing manis akan cepat berasa letih, mengantuk dan bila lapar boleh sampai menggigil. Siap sedia sekurang-kurangnya ada gula-gula atau coklet di poket. Tetapi timbul […]

Read more

Cara Nak Order Vivix Dengan Cepat

pengedar-shaklee-chendering-kuala-terengganu-dan-sekitarnya

Rata-rata bila sebut vivix orang pasti tertoleh lagi sekali sebab namanya yang agak unik. ye, unik dan baaanyak keistimewaan. Ramai yang cari vivix untuk ikhtiar sembuh dari kanser, kencing manis, darah tinggi, sopak, selaput mata dan tak kurang juga ambil vivix atas sebab nak cantik 😉 Akan tetapi tak ramai yang tahu bagaimana cara nak order vivix dengan cepat. Hari […]

Read more

Pengedar Shaklee Chendering Kuala Terengganu Bertauliah

pengedar-shaklee-chendering-kuala-terengganu

Assalamualaikum semua, hari ni akak vitamin nak buat hebahan ya. Orang Kuala Terengganu dah tak perlu pening kepala nak dapatkan vitamin Shaklee. Kadang malas nak tunggu abam posmen, jadi akak dah ada wakil untuk anda; Atiqah Asri. Nama samarannya #MommyShaklee. Kalau setakat area Chendering dan 5km sekitarnya atiqah bagi servis PERCUMA je tanpa bayaran 😉 Nak best lagi? Khidmat rundingan eksklusif […]

Read more
1 2 3 90