8 Sebab Kenapa Saya Jatuh Cinta dengan Shaklee

Kita tak boleh nak paksa orang suka kan kita atau sukakan apa yang kita suka. Kalau terjadi boleh jadi perebutan besar. haha. Yelah ibarat kita jatuh cinta pada suami kita, si A pun sama. Mahu haru dunia.

 

Tapi sebab kenapa av jatuh cinta pada Shaklee memang tidak boleh disangkal lagi. Jelas dan nyata. Sebab itu majoriti yang dah amalkan Shaklee bertahun-tahun dah tak beralih arah pada produk lain sebab av dah jumpa KEY POINT tentang Shaklee.

 

8 Sebab Kenapa Saya Jatuh Cinta Shaklee

 

  1. Shaklee HQ di Pleasanton, California mendapat pensijilan Climate Neutral. Maknanya pejabat Shaklee tu tak menjejaskan alam sekitar. Buatan dan hasilnya mesra alam. Tiada pembebasan karbon yang dilepaskan.
  2. Sejak 1965, produk Shaklee tak pernah ditarik balik. Di malaysia, ratusan produk kesihatan tumbuh bak cendawan. Malah yang ditarik semula pun banyak. Menakutkan kan? Rupa-rupanya kandungan di dalamnya mengandungi bahan kimia merbahaya yang menyebabkan kerosakan buah pinggang dan bahagian organ lain. Berlainan dengan Shaklee, shaklee sendiri akan discontinue sesetengah produknya jika a) pihak ladang gagal supply bahan mentah yang berkualiti kecuali setelah jumpa ladang lain yang lebih bagus. b) tidak menepati regulation dari KKM seperti membuat ‘Animal Testing’. Walhal Shaklee memang tak buat ujian terhadap haiwan, Shaklee buat ujikaji ke atas manusia
  3. Review dan testimonial bukan dari orang biasa. Lebih kepada selebriti terkemuka dan tokoh terkenal seperti Oprah, Gwyneth Paltrow, Racheal Ray, Pasukan Olimpik, Angkasawan Nasa, Penjelajah Kutub dan ramai lagi. Boleh rujuk Product Guide.
  4. Shaklee bukan ‘jual’ vitamin sahaja. Ia lebih kepada gaya hidup yang lebih mesra alam. Boleh sambung baca bagaimana titik permulaan Dr Forest C Shaklee di sini. Jika pergi ke mana conference by Shaklee sekalipun, dia tidak fokus pada duit, berapa ribu, berapa juta bakal dapat. Av pernah hadiri Business Leader Conference tahun lepas, apa yang asyik diulang-ulang adalah bahan yang digunakan di dalam setiap produk dan data menunjukkan setelah lebih 100 tahun di dunia, Shaklee pilih bahan yang selamat.
  5. Shaklee ada bukti Clinical Study yang sudah diterbitkan. Jika anda sorang yang rajin mengkaji, boleh lihat mostly syarikat hanya claim ada kajian tapi mostly tidak dipublish. Sebaliknya Research by Shaklee sudah diterbitkan dalam Scientific Publication. 90 daripadanya adalah jurnal ‘Peer Reviewed’ yang menepati Gold Standard dikalangan jurnal-jurnal saintifik. Nak diikutkan sebenarnya suplemen tidak perlukan clinical study pun, hanya ubat-ubatan sahaja yang wajib tapi TIDAK bagi shaklee. Dia berusaha bersungguh bagi membuktikan setiap hasil dari Shaklee adalah selamat dan berkesan.
  6. Shaklee gunakan bahan alam semulajadi. Anda tahukan beza vitamin semulajadi dan vitamin sintetik? Vitamin semulajadi ni maksudnya kalau nak buat vivix tu, betul-betul petik anggur muskadin yang sihat dan menepati syarat. Bukannya gabungan dari proses bahan kimia. Dan kemudian diambil komposisinya untuk dijadikan vitamin.
  7. Strict Ingredient Testing. Seperti yang av ceritakan di point no 2, once pihak ladang hantar bahan mentah pada Shaklee, Shaklee uji ketulenan keatasnya. Jika dikesan sekecil-kecil hal seperti ladang menggunakan racun serangga atau racun rumpai, Shaklee tak teragak-agak reject bahan mentah itu dan mencari ladang lain yang lebih selamat.
  8. Shaklee selalu bekerjasama dengan Universiti Terkenal Dunia dan Professor Hebat untuk sebarang ujian dan review yang dijalankan. Seperti kita tahu, bidang pendidikan bukan bidang profesion yang berat sebelah. Apa sahaja hasil kajiannya akan dipublish walaupun hasilnya negatif kerana mereka tiada kepentingan. Boleh rujuk senarai nama-nama saintis dan professor yang terlibat di Health Resources.

 

Dengan 8 point penting inilah buatkan av jatuh cinta dengan produk Shaklee. Alhamdulillah pengguna tegar sejak pantang anak pertama. Gunakan tanpa was-was.

 

Siapa nak cuba follow av? Jangan Segan-segan contact av. Klik link ni >> wasap.my/60183176090

 

 

About AkakVitamin

A Happy Working at Home Mom | Shakleeprenuer | Momblographer | Love Foods and Travel | Sayang Peluk Cium Keluarga Tercinta kerana Allah | Contact: WhatsApp 018-3176090

One thought on “8 Sebab Kenapa Saya Jatuh Cinta dengan Shaklee

Leave a Comment

CommentLuv badge