Batuk Berdarah Punca Tibi Buat Keluarga Gelisah

Cuaca sekarang memang tak menentu, jadi faktor udara dan faktor air memainkan peranan sangat penting.

Malah bakteria memang mudah merayap dan berjangkit pada orang lain.

Macam kisah seorang adik ini, mula-mula ingat batuk biasa, berlarutan berminggu-minggu, rupanya batuk berdarah!

Ahli keluarga mulai gelisah tak boleh duduk cari ikhtiar. Nak dijadikan cerita Doktor Pakar sampai nak beri antibiotik paling kuat bila tengok keadaannya yang makin lemah.

Batuk Berdarah Punca Tibi

Batuk yang mengandungi darah ini boleh berlaku dalam keadaan samaada keadaan kahak bercampur darah atau batuk darah hidup (flesh blood) yang dikenali sebagi haemoptysis.

Akibatnya batuk yang terlalu kuat dan berlarutan boleh menyebabkan salur darah yang kecil pecah.

Antara tanda lain ialah:

  • Demam
  • Hilang Selera Makan
  • Badan Kurus

Komplikasi lain (moga dijauhkan):

  • penyakit TB (tuberculosis)
  • Kanser paru-paru
  • Jangkitan paru-paru (pneumonia)
  • Kronik brokitis
  • Embolisme paru-paru (penyempitan salur darah dalam paru-paru)
  • Edema paru-paru (akibat kegagalan jantung) dan lain lagi.

Untuk mengesahkan, anda boleh buat pemeriksaan:

  • X-ray dada
  • Ujian kahak
  • Ujian fungsi paru-paru
  • Ujian darah

 

Jika batuk berdarah berlaku, minum ubat batuk pun dah tak lut biasanya. Adik ini bertukar dengan minum vivix.

VIVIX : MINUMAN BOTANI TERBAIK POLIFENOL RESVERATROL

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods ).

 

Alhamdulillah, bukanĀ adik pada customer je yang makin pulih, orang sebelah katil pun menunjukkan kesan positif.

Nak ikhtiar dengan vivix? boleh

whatsApp AV 018-3176090

About AkakVitamin

A Happy Working at Home Mom | Shakleeprenuer | Momblographer | Love Foods and Travel | Sayang Peluk Cium Keluarga Tercinta kerana Allah | Contact: WhatsApp 018-3176090

Leave a Comment

CommentLuv badge