Bila Kawan-kawan Dia Dah Nyanyuk Ditambah Dengan Sakit Lain, Dia Masih Enjoy Membuat Kajian

Perkenalkan. A 63 year old nenek. Av mula-mula lihat macam tak percaya umurnya mencecah 63 tahun. Definetely no plastic surgery but with optimum nutrition.

Healthy aging goal!

Dr Sonhee pesan 3 benda :

  1. Makan makanan sihat (avoid processed food, contaminated with pestiside etd, eat fresh foods & food from all groups)
  2. Bersenam secara rutin
  3. Isi lompong nutrisi pada badan kita dengan vitamin yang terbukti selamat.

Dr Sonhee adalah salah seorang Senior Research Scientist Shaklee yang berpengalaman 26 tahun dalam bidang pemakanan (she was a dietitian), mempunyai 17 tahun pengalaman dalam clinical research & mengajar di Universiti Ohio.

Sedikit latar belakang tentang Dr Sonhee

Dr Sonhee Park (Phd, CCRP) sebagai Penyelidik Sains Kanan dalam Penyelidikan & Pembangunan bertanggungjawab untuk langkah-langkah pembuatan produk baru, pemilihan bahan, keperluan negara dan menjalankan kajian keberkesanan dan keselamatan produk tersebut.

 

Beliau juga bertanggungjawab untuk kemukakan manuskrip teknikal kepada jurnal saintifik yang dikaji untuk diterbitkan kepada pengguna mengenai manfaat pemakanan produk Shaklee khususnya dalam aspek Sains Pemakanan.

 

Dr Sonhee peroleh Phd dalam Pemakanan Biokimia dan Manusia di Ohio State University, Amerika Syarikat dan MS/BS dalam Makanan dan Pemakanan di Seoul, Korea Selatan. Beliau juga adalah Profesional Penyelidikan Klinikal yang Diiktiraf (CCRP).

 

Beliau sudah mempunyai 25 tahun pengalaman dalam pasca doktoral di syarikat makanan/minuman dan makanan kesihatan termasuk 17 tahun pengalaman dalam pengurusan percubaan klinikal.  Juga telah mengajar di beberapa kelas nutrisi  sebagai Adjunct Associate Professor dalam Jabatan Pemakanan Manusia di The Ohio State University selama 15 tahun. Tidak termasuk lagi penulisannya dalam lebih kurang 57 karya saintifik, buku dan abstrak.

 

Best bukan?

Av percaya, life is short. Live to the fullest. Apa pun yang kita lakukan mesti enjoy. Dan walau sepatutnya kalau ikut umur Dr Sonhee sudah lama pencen. Tapi katanya kegembiraannya di sini. Terus mengkaji di Shaklee. Dia berasa puas kerana dapatkan berikan yang terbaik pada masyarakat. Makanan kesihatan yang betul-betul selamat untuk diamalkan dalam jangka masa panjang.

 

Pengalaman Bertemu Dr Bruce Daggy (Ketua Saintis Shaklee) pada 19 February 2017


About AkakVitamin

A Happy Working at Home Mom | Shakleeprenuer | Momblographer | Love Foods and Travel | Sayang Peluk Cium Keluarga Tercinta kerana Allah | Contact: WhatsApp 018-3176090

One thought on “Bila Kawan-kawan Dia Dah Nyanyuk Ditambah Dengan Sakit Lain, Dia Masih Enjoy Membuat Kajian

Leave a Comment

CommentLuv badge