Boleh ke Resveraterol Rawat Sakit Buah Pinggang?

Jika anda tanya akak vitamin boleh ke vivix (dalam vivix ada Resveraterol) rawat sakit buah pinggang, jawapannya tidak.

Kerana vivix adalah suplemen ataupun makanan tambahan.

Ibarat kita solat, suplemen adalah solat sunat. Ia perlukan untuk topup dan cantikkan ibadah kita seharian.

Sebaiknya terbaik, buat pemeriksaan dan dapatkan nasihat dari doktor pakar tentang keadaan buah pinggang anda.

Tapi semakin menginjak zaman, teknologi dalam bidang nutrisi makin lama dapat membantu. Ramai juga dikalangan ahli perubatan minta mencari alternatif lain.

Dan tentu sekali dalam bidang suplemen, Shaklee antara team R&D terhebat dunia dengan memiliki lebih 60 orang saintis mengkaji dan menambah baik setiap produk vitamin yang dihasilkan.

Dengan itu lebih ramai mencuba Vivix untuk membantu sakit buah pinggang dan alhamdulillah hasilnya tidak mengecewakan!

Lihat apa kata mereka

 

 

 

 

Setelah anda melihat sharing dari ramai pengguna, pasti anda tertanya-tanya bagaimana Vivix membantu pesakit buah pinggang?

Malah ada yang dapat elak dari di dialisis setelah mengamalkan vivix.

Bagaimana Resveraterol menyokong buah pinggang yang bermasalah?

  1. Resveraterol boleh menggalakkan nukleur faktor 2 pengaktifan faktor transkripsi faktor Erythroid 2 (berkaitan) (Nrf2)
  2. Meningkatkan tahap ungkapan SIRT-1, yang merupakan protein keluarga Sirtuin dan mengurangkan laluan isyarat mTOR (mTor adalah laluan isyarat intrasel penting dalam mengawal kitaran sel). Oleh itu, ia secara langsung berkait dengan keadaan selular tidak bergerak, percambahan kanser dan had umur (pengaktifan PI3K phosphorylates, dan mengaktifkan AKT iaitu penyemtempatan dalam membran sel)
  3. Sebatian resverterol ini mempunyai ciri-ciri anti-radang kerana ia menghalang aktiviti nuklear faktor KB (NF-KB) yang merupakan faktor transkripsi redoks sensitif yang menyelaraskan tindak balas keradangan. Kerana keradangan dan tekanan oksidatif, juga ada kait rapat dengan masalah kardiovaskular dan sakit buah pinggang kronik (CKD) itu sendiri yang dipercayai merupakan ciri yang biasa pesakit alami.
  4. Di samping itu, Resveraterol boleh memainkan peranan penting dalam mengawal gangguan metabolik yang berkaitan CKD (chronic kidney disease).

sumber : https://academic.oup.com/ndt/article/31/11/1826/2469103

 

Yang mengembirakan, resverterol ada dalam Vivix. Malah vivix adalah 10x ganda hebat dari resveraterol biasa kerana ia juga mengandungi Polifenol.

 

Dan ia terbukti mampu merentasi hingga ke selular Sel, iaitu DNA.

Sambung lihat ini.

VIVIX : MINUMAN BOTANI TERBAIK POLIFENOL RESVERATROL UNTUK BUAH PINGGANG

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods)

 

 

*Peringatan: Vivix adalah makanan nutrisi sihat.

Ia menutup lompong nutrisi yang badan kita perlukan seharian. Apatah lagi bila umur semakin meningkat, dan ada masalah kesihatan tertentu seperti sakit buah pinggang kronik, pasti tubuh kita lebih lagi perlukannya.

 

Untuk order dan pertanyaan, boleh hubungi Akak vitamin terus

dengan klik >> wasap.my/60183176090

 

About AkakVitamin

A Happy Working at Home Mom | Shakleeprenuer | Momblographer | Love Foods and Travel | Sayang Peluk Cium Keluarga Tercinta kerana Allah | Contact: WhatsApp 018-3176090

One thought on “Boleh ke Resveraterol Rawat Sakit Buah Pinggang?

Leave a Comment

CommentLuv badge