Bukti Kajian Bagaimana Resveratrol Bantu Pesakit Kanser, Darah Tinggi, Diabetes

Kajian santifik mendapati pengambilan RESVERATEROL mampu meningkatkan tenaga, mengurangkan kandungan gula dalam darah, anti-keradangan, kecutkan sel kanser selain mampu mengawal berat badan.

Apa itu Resveratrol?

Resveratrol adalah antioksidan yang sangat berkesan yang dihasilkan oleh tumbuhan.

Ia juga merupakan sejenis polifenol yang biasa ditemui dalam wain merah. Satu kajian yang dijalankan oleh Jabatan Sains dan Teknologi, Universiti Ohio, AS pada tahun 1997 membuktikan resverterol berjaya menyekat pembahagian sel-sel kanser di peringkat selular.
Apa itu Resveratrol Bagaimana Resveratrol Membantu Pesakit Diabetes, Kanser & Jantung? Kajian Saintifik Membuktikannya.

Antara 11 Manfaat Resveretrol

 1. Merencat sel kanser dari jadi semakin serius
 2. Mencegah kanser prostat, pankreas, gastrik& tiroid
 3. Melindungi jantung
 4. Melindungi dari luka akibat radiasi UV
 5. Melindungi dari kerosakan pada bahagian otak
 6. Merencat pembiakan H. pylori
 7. Anti-penuaan
 8. Menghalang virus herpes jenis 1&2 dari membiak
 9. Melindungi saraf
 10. Melindungi paru-paru dari kerosakan DNA dan kematian sel
 11. Menghalang pengoksidaan LDL
 12. Mengurangkan pelekatan antara platlet (respon anti-radang)

 Manfaat Resveratrol Bagaimana Resveratrol Membantu Pesakit Diabetes, Kanser & Jantung? Kajian Saintifik Membuktikannya.

Kajian saintifik terhadap khasiat Resveratrol

 • Anti-radang

Vivix Anti Radang Bagaimana Resveratrol Membantu Pesakit Diabetes, Kanser & Jantung? Kajian Saintifik Membuktikannya.

 • Kanser

Menurut American Cancer Institute, rasveratrol adalah antioksidan yang sangat berkuasa. Ia mengurangkan pengaktifan NF kappa B, yakni sejenis protin yang dikaitkan dengan pembentukan kanser dalam tubuh.

Menurut laporan kajian yang dibuat oleh Department of Biochemistry and Molecular Biology, New York Medical College, resveratrol menjadikan proses proliferation dalam kanser payudara menjadi kurang aktif.

Menurut American Cancer Institute, meminum sumber resveratrol setiap hari menurunkan risiko kanser prostat. Malah meminumnuya sekali seminggu boleh menurunkan risiko kanser prostat sebanyak 60%.

Anggur muscadine adalah anggur yang paling tinggi nilai resveratrolnya. Ikatan kimia dalam anggur muscadine ini jauh berbeza dari anggur-anggur jenis lain, yang mana ia kaya dengan anthocyanins, yang mempunyai antioksidan yang tinggi dan menunjukkan beberapa kesan antitumor, termasuk menghalang sintesis DNA dalam kanser payudara dan perkembangan saluran daran dalam sesetengah tumor, termasuk enzim perebak tumor.

Vivix Lung Cancer Bagaimana Resveratrol Membantu Pesakit Diabetes, Kanser & Jantung? Kajian Saintifik Membuktikannya.

Vivix Kanser Prostat Bagaimana Resveratrol Membantu Pesakit Diabetes, Kanser & Jantung? Kajian Saintifik Membuktikannya.
Vivix Kanser Payudara Bagaimana Resveratrol Membantu Pesakit Diabetes, Kanser & Jantung? Kajian Saintifik Membuktikannya.
Vivix Kanser Kolon Bagaimana Resveratrol Membantu Pesakit Diabetes, Kanser & Jantung? Kajian Saintifik Membuktikannya.
 
 • Diabetes/ Kencing Manis

Menurut Department of Patholody, Northwestern University Feinberg School of Medicine membantutkan perkembangan CCR6-mediated migration pada sel yang rosak dalam kes diabetes.

Vivix Diabetes Bagaimana Resveratrol Membantu Pesakit Diabetes, Kanser & Jantung? Kajian Saintifik Membuktikannya.

 • Jantung

Resevratrol juga berperanan dalam meningkatkan tahap ‘kolesterol baik’ dan melindungi dari kerosakan arteri, sekaligus menjaga kesihatan jantung.

Masyarakat di Barat mengambil wain merah untuk mendapatkan sumber resevratrol, namun kajian terbaru menunjukkan kesan alkohol pada wain boleh memberi kesan kepada golongan tertentu.

Vivix Jantung Bagaimana Resveratrol Membantu Pesakit Diabetes, Kanser & Jantung? Kajian Saintifik Membuktikannya.

Jadi bagaimana orang islam nak dapatkan reveraterol?

Ya, Shaklee telah ambil initiatif dengan kekuatan Team R&D yang kukuh dengan seramai lebih 60 orang saintis, maka terhasillah Vivix!

Apa Itu Vivix?

Vivix 10 x resveratrol Bagaimana Resveratrol Membantu Pesakit Diabetes, Kanser & Jantung? Kajian Saintifik Membuktikannya.

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods ).

 

CARA ORDER VIVIX

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan secara PERCUMA. atau,

Cara 2 – Boleh hubungi AV untuk mendapatkan konsultasi tentang set yang sesuai, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Klang, Pelabuhan Klang, Kg Delek, Bukit Tinggi, Pandamaran dan sekitarnya, AV boleh hantarkan terus ke rumah anda.

 

WhatsApp AV 018-3176090 

About AkakVitamin

A Happy Working at Home Mom | Shakleeprenuer | Momblographer | Love Foods and Travel | Sayang Peluk Cium Keluarga Tercinta kerana Allah | Contact: WhatsApp 018-3176090

10 thoughts on “Bukti Kajian Bagaimana Resveratrol Bantu Pesakit Kanser, Darah Tinggi, Diabetes

Leave a Comment

CommentLuv badge