Cara Mudah Fahami Bagaimana Sel Kanser Tumbuh dan Cara Nak Matikan Ia Dengan Cepat dan Tidak Berulang

Sebelum cadangkan cara yang betul rencat dan matikan sel kanser, sebagai penghidap atau keluarga pada penghidap mestilah kena tahu bagaimana sel kanser ini tumbuh.

Kenali Sel Kanser

Kanser adalah penyakit yang disebabkan oleh pertumbuhan sel yang tidak sihat atau abnormal berlaku di dalam badan. Lebih menakutkan lagi, sel yang tidak sihat ini duplicate diri mereka dengan sangat laju! Ia tidak mati, malah pecah dan hidup sel cacat yang baru sehingga boleh merebak ke tisu seterusnya ke bahagian tubuh lain.

Salah satunya berpunca dari kegagalan sistem imun berfungsi dengan baik.

Sel Normal

Manakala sel normal pula, dia ikut kitaran hidup sel yang betul. Hidup, berpecah (berkembang) dan mati dengan cara yang teratur. Pada awal kehidupan (masa kanak-kanak), sel normal berpecah lebih cepat berbanding dewasa untuk proses pertumbuhan.

Semakin umur meningkat, kebanyakan sel berpecah hanya untuk gantikan sel yang rosak, sel mati atau alami kecederaan.

Resveratrol Mampu Bunuh Rencat Sel Kanser?

Ye resveratrol.

Ia telah dibuktikan dalam banyak kajian klinikal dimana resveratrol boleh bantu pesakit kanser walaupun sudah memasuk stage 4. Lambat atau cepat sel kanser itu mati bertindak pada tindak balas badan.

Sekurang-kurangnya kita dah bantu sel kita dengan makanan yang sihat. Tanpa steroid.

Antara kajian klinikal yang menyokong fakta ini ialah:

  1. Kajian dalam Annals of The New York Academy of Sciences pada tahun 2011 melaporkan beberapa kajian awal menunjukkan resveratrol mempunyai kesan anti kanser.
  2. Kajian yang diterbitkan oleh FACEB jurnal pada October 2011 menunjukkan resveratrol berjaya menghalang sel kanser payu dara daripada membesar.
  3. Kajian yang dibuat oleh University of Nebraska pada tahun 2008 mendapati resveratrol berjaya menghalang estrogen daripada bertindak balas dengan DNA dan menyebabkan kanser payu dara.
  4. Kajian yang dibuat oleh University of Florida pada tahun 2011 menunjukkan resveratrol mempunyai sifat anti-carcinogenic yang boleh menghalang sel normal menjadi sel kanser.
  5. Kajian yang dibuat oleh University of Kansas pada tahun 2012 menunjukkan resveratrol boleh membantu menghalang kanser prostate daripada membesar.

Bagaimana Resveratrol Bertindak?

Ia bertindak dengan membetulkan DNA sel yang rosak tadi dengan memberi signal supaya mengikut kitaran sel yang betul. Ini menyebabkan sel kanser itu tadi akan mati (atau ‘bunuh diri’) dengan aman secara proses apoptosis seperti sel normal yang lain.

Apabila semakin lama menggunakan resveratrol, sel-sel kanser akan berkurangan dan akhirnya hilang. Malah anda juga boleh teruskan pengambilan resveratrol walau sudah bebas kanser bagi memastikan agar ia tidak berulang.

Kenali Vivix: Minuman Botani Terbaik Polifenol dan Resveratrol

 

Vivix mengandungi resveratrol << Boleh klik sini untuk melihat bukti klinikal beserta graf dan gambar.

Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods ).

 

CARA ORDER VIVIX

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan secara PERCUMA. atau,

Cara 2 – Boleh hubungi AV untuk mendapatkan konsultasi tentang set yang sesuai, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Klang –  Shah Alam, AV boleh hantarkan terus ke rumah anda.

 

WhatsApp Akak Vitamin – 018 317 6090

About AkakVitamin

A Happy Working at Home Mom | Shakleeprenuer | Momblographer | Love Foods and Travel | Sayang Peluk Cium Keluarga Tercinta kerana Allah | Contact: WhatsApp 018-3176090

Leave a Comment

CommentLuv badge