Cara Rawat Sakit Lutut Tanpa Injection Yang Mahal dan Tinggi Risiko

2 minggu lepas pulang dari sukaneka Tadika An-Nawwar, ibu mengadu sakit lutut yang teramat. Rasa kejang langsung payah untuk bergerak. Ibu memang jarang sakit tapi bila dah kena ibu boleh flat.

Seminggu juga ibu yang ‘kaki jalan’ terpaksa rehat di rumah. Yang peliknya bukan sakit di kepala lutut. Ibu sakit di belakang lutut. Rasa seperti tulang bergesel. Allahu sakitnya tu terasa.

Bila berjumpa doktor, doktor kata ia normal untuk usia seperti ibu. Ia adalah salah satu faktor penuaan. Tapi melihat ibu mengerang sakit memang tidak sampai hati. Doktor beri ibu ubat tahan sakit untuk sebulan.

Awal-awal doktor pesan jika tidak sakit jangan makan. Hanya ambil semasa rasa teramat sakit sebab ubat tahan sakit bahaya pada buah pinggang.

Jika selepas sebulan tiada perubahan, doktor nak inject lutut ibu.

AV tak semena-mena minta ibu terus up kan dose vivix sebagai (anti-radang) dan ambil ostematrix (sumber kalsium lengkap vitamin D dan magnesium). Alhamdulillah dalam 3-4 hari ibu dah kurang ambil ubat tahan sakit.

Ibu dinasihatkan tidak melakukan aktiviti lasak.

Cumanya, apa yang perlu ibu ambil supaya ibu boleh berjalan tanpa rasa sakit bagi mengurangkan pergeselan antara tulang rawan di lutut?

Kalau sebelum ini, kesihatan sendi dan pelincir semulajadi untuk lutut boleh ambil AJHT (Advance Joint Health Tablet), tapi disebabkan Shaklee nak buat improved formula, AJHT sudah lama habis dijual.

Apa Pengganti Bagi AJHT?

Ya, Shaklee ada serbuk sisik ikan merah yang kaya dengan kerangan juga mampu membekalkan glucosamine.

Orang yang sakit lutut memang biasa akan cari glucosamine sebab glucosamine inilah yang akan menghasilkan bendalir synovia di permukaan sendi (nama glamor orang panggil sebagai gris atau pelincir). Ibarat valve kereta bila di sapu minyak, enjin beroperasi smooth. Jadi kuranglah tulang lutut bergesel sesama sendiri.

Bonusnya, bukan sahaja lutut yang smooth, seluruh sendi antara tulang di badan menjadi lebih elastik dengan serbuk sisik ikan merah ini.

Tahukah Anda?

50% daripada tulang rawan terdiri daripada Collagen. Collagen inilah yang membantu mengekalkan kepadatan dan kekuatan tulang. Selepas umur 20an, Collagen ini mula terhakis dalam tulang rawan (cartilage).

Ya, serbuk sisik ikan merah yang AV ceritakan dari atas tadi adalah Shaklee Collagen Powder.

4 Sebab Kenapa Pilih Kolagen Shaklee?

  1. Shaklee Collagen Powder mengandungi 4,000 mg RSS proprietari (Red Snapper Scale) Collagen, yang sangat berkualiti tinggi dan tulen, diekstrak daripada sisik ikan merah laut dalam.
  2. Molekul adalah sangat ringan, kira-kira 1,000 Dalton, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu meningkat sintesis kolagen dalam lapisan dermis dengan berkesan.
  3. Tujuh bahan aktif utama termasuk, ekstrak Camellia benih japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerang, Lactobacillus acidophilus Bacterium, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan.
  4. Tiada Gula, Pewarna dan Perasa Tiruan.

Kenapa Shaklee Pilih Sumber Ikan Laut Dalam untuk Kolagen?

Tentunya kerana sifatnya yang sangat tahan lasak. Dengan tekanan di bawah paras air sangat tinggi, ikan merah laut dalam masih mampu hidup di sana.

Istimewa bukan? 😉

Alhamdulillah serbuk sisik ikan merah ini sudah banyak bantu ibu ayah yang sakit lutut di luar sana.

AV dah ready sekotak untuk ibu AV, tak sabar tunggu keputusan dari ibu. moga ibu AV pun dapat lutut seperti mak ayah kawan AV yang lain.

Doakan ye.

Nak order serbuk ikan merah? WhatsApp 018-3176090

About AkakVitamin

A Happy Working at Home Mom | Shakleeprenuer | Momblographer | Love Foods and Travel | Sayang Peluk Cium Keluarga Tercinta kerana Allah | Contact: WhatsApp 018-3176090

Leave a Comment

CommentLuv badge