Detox Day 2: Menu Detoks Berkuah Yang Sihat dan Menyelerakan

Setelah seharian berdetox hanya dengan makanan raw food (makanan mentah), hari kedua dibolehkan memilih menu berkuah. Majoriti kami memilih membuat tomyam atau sup. Katanya kalau masak singgang macam tak rasa apa-apa. Bagi akak semua sedap! haha hanya tolak kayu dan batu je. Sedapnya dapat hirup sup panas-panas. Untuk ibu menyusu macam akak, boleh campurkan ikan atau … Read more

Detox Day 1: Menu Ayam Masak Steam Daun Ketumbar untuk Ibu Menyusu

Ini adalah kali kedua group akak vitamin adakan sesi detoks selama seminggu. Sesi pertama tahun lepas akak tak dapat turut serta kerana masa tu mengandungkan mus’ab. Alhamdulillah tahun ini berkesempatan! Cuma tahun ini, akak masih menyusukan mus’ab. Persoalannya, boleh ke ibu menyusu join detox program? Ya boleh. Extra special bagi kami, walau di hari pertama hingga … Read more

Muka Lebih Bersih dan Cerah dengan Masker Vivix

Aishh takleh jadi. Nak cerita juga pada semua. Group akak sekarang bukan tengah berseronok detoks parasit dengan vivix smoothie yang marvellous je tau. Mereka juga sedang berjimba pakai masker vivix. Dorang memang buat akak geram. Bukan makan vivix je, rupanya dorang sapu kat muka. Apa nak takut kan , vitamin semulajadi. Bebas steroid. Apatah lagi bila … Read more