Gara-gara sirap ayah BERHENTI MEROKOK tanpa paksa

Alahai.. payah bebenar nak berhenti merokok ni, kenapa ya? Perokok tegar kata “aku ni lebih baik sikit la dari penghisap dadah..” Ok ok la, bagi korang can. Lepas akak sendiri tulis entri luahan hati smokers tu, akak dah taknak lah paksa lagi berhentilah merokok.. berhentilah merokok..┬ábak kata nabil raja lawak “lu pikirlah sendiri” ;p Isi … Read more

Bukti Kajian Bagaimana Resveratrol Bantu Pesakit Kanser, Darah Tinggi, Diabetes

Kajian santifik mendapati pengambilan RESVERATEROL mampu meningkatkan tenaga, mengurangkan kandungan gula dalam darah, anti-keradangan, kecutkan sel kanser selain mampu mengawal berat badan. Apa itu Resveratrol? Resveratrol adalah antioksidan yang sangat berkesan yang dihasilkan oleh tumbuhan. Ia juga merupakan sejenis polifenol yang biasa ditemui dalam wain merah. Satu kajian yang dijalankan oleh Jabatan Sains dan Teknologi, … Read more

Rawatan Alternatif Darah Tinggi @ Hypertensi

Mengikut kajian tahun 2007, 30% dari rakyat Malaysia menghidapi Darah Tinggi. Ia juga dikenali sebagai silent killer kerana simptom-simptom awal amat susah untuk dikenalpasti. Ia selalu hanya dapat detect apabila seseorang tu kena serangan jantung, buah pinggang sudah rosak, strok, hati tidak berfungsi sebaiknya dan lain penyakit kronik. Apa itu┬áDarah Tinggi @ Hypertensi? “Blood pressure … Read more