Cara Mudah Fahami Bagaimana Sel Kanser Tumbuh dan Cara Nak Matikan Ia Dengan Cepat dan Tidak Berulang

Sebelum cadangkan cara yang betul rencat dan matikan sel kanser, sebagai penghidap atau keluarga pada penghidap mestilah kena tahu bagaimana sel kanser ini tumbuh. Kenali Sel Kanser Kanser adalah penyakit yang disebabkan oleh pertumbuhan sel yang tidak sihat atau abnormal berlaku di dalam badan. Lebih menakutkan lagi, sel yang tidak sihat ini duplicate diri mereka … Read more

Batuk Berdarah Punca Tibi Buat Keluarga Gelisah

Cuaca sekarang memang tak menentu, jadi faktor udara dan faktor air memainkan peranan sangat penting. Malah bakteria memang mudah merayap dan berjangkit pada orang lain. Macam kisah seorang adik ini, mula-mula ingat batuk biasa, berlarutan berminggu-minggu, rupanya batuk berdarah! Ahli keluarga mulai gelisah tak boleh duduk cari ikhtiar. Nak dijadikan cerita Doktor Pakar sampai nak … Read more

Bahana Ubat Jerawat Pasar Malam, Ikuti Ulasan Dari Doktor

Cerita ini dikongsikan oleh: Dr. Mohd Syamirulah Rahim Gadis tersebut memakai penutup muka (facemask). Aku tertanya-tanya. Biasanya pesakit Tuberculosis yang diminta memakai facemask kerana penyakit tersebut mudah berjangkit. Atau pesakit kanser yang sedang menjalani kimoterapi kerana mereka mudah dijangkiti kuman. Tetapi, apa yang membuatkan gadis 20-an ini datang ke klinik pada petang ini? “Maaflah doktor, saya … Read more

Cara Rawat Sakit Lutut Tanpa Injection Yang Mahal dan Tinggi Risiko

2 minggu lepas pulang dari sukaneka Tadika An-Nawwar, ibu mengadu sakit lutut yang teramat. Rasa kejang langsung payah untuk bergerak. Ibu memang jarang sakit tapi bila dah kena ibu boleh flat. Seminggu juga ibu yang ‘kaki jalan’ terpaksa rehat di rumah. Yang peliknya bukan sakit di kepala lutut. Ibu sakit di belakang lutut. Rasa seperti … Read more

Cari Ubat Kuat Yang Selamat Pada Buah Pinggang Dan Jantung

Akak pernah beberapa kali berborak dengan salah seorang penjual ubat kuat. Beliau boleh dedahkan ubat kuat adalah salah satu produk yang tidak bermusim. Sentiasa orang lelaki cari. Memang mudah untuk menjual sebab seberapa harganya pun customer sanggup bayar asalkan dapat baiki masalahnya. Majoriti dari buyer online. Mudah beli, bayar dan barang dapat tanpa diketahui oleh … Read more