Gara-gara sirap ayah BERHENTI MEROKOK tanpa paksa

Alahai.. payah bebenar nak berhenti merokok ni, kenapa ya? Perokok tegar kata “aku ni lebih baik sikit la dari penghisap dadah..” Ok ok la, bagi korang can. Lepas akak sendiri tulis entri luahan hati smokers tu, akak dah taknak lah paksa lagi berhentilah merokok.. berhentilah merokok.. bak kata nabil raja lawak “lu pikirlah sendiri” ;p

Isi hati smokers ada akak kongsi di entri lepas. Ok cuba korang dengar pula isi hati kami; ibu menyusu, anak kecil, nenek yang sudah tua ni ha.. Sesekali selami sikit hati kami, mana lah tahu korang akan berhenti merokok dengan sendirinya, siapa tahu?

10 Sebab kenapa kami nak sangat korang berhenti merokok:

  1. Kami sayang anda.
  2. Kami sayang anda.
  3. Kami sayang anda.
  4. Kami sayang anda.
  5. Kami sayang anda.
  6. Kami sayang anda.
  7. Kami sayang anda.
  8. Kami sayang anda.
  9. Kami sayang anda.
  10. Kami nak bernafas dengan sihat, asap dari rokok korang buat kami semput, terbatuk-batuk. Sebagai second party, jantung kami lebih berisiko sebab kami yang hisap bau asap. Korang sedut kemudain hembus, kami? Tak kesian kat kami ke?

9/10 dari sebab adalah kami sayaaang korang. Anda lah ayah kami, pangkat ketua keluarga, pangkat suami, jika anda kerap ke hospital atau pergi meninggalkan kami lebih awal.. Hanya Allah sahaja tempat kami berharap dan setiap hari doa kami agar suamiku atau ayahku tinggalkan rokok itu.

Vivix Shaklee bantu ayah berhenti merokok dalam masa 2 bulan

cara-berhenti-merokok paling mudah

Ini ada adalah verbal testimoni dari kawan saya:

“Nak paksa susah dan boleh jadi gaduh kecil hati dan sebagainya. Apa yang kawan saya lakukan? Beli vivix shaklee dan beri ayah consume. Asalnya niat hanya ingin memberi suplemen pada ayah yang dah mula sakit-sakit (biasalah makin injak usia, tubuh perlukan pertahanan kuat) tapi pelik ayahnya makin kurang merokok, dari 3 kotak ke sekotak sehari dan akhirnya totally TOLAK ROKOK selepas 2 bulan. Katanya rokok tak sedap, pahit!”

Bayangkan lebih 30 tahun ayahnya hisap rokok dan setiap hari tak kurang 3 kotak rokok. Berapa jumlah kos untuk rokok sahaja selama ini? Ok kita anggar ayahnya beli rokok murah sahaja ya? Sekotak RM4.50.

  • Sebulan RM4.50 x 30 (hari) = RM135
  • Setahun RM135 x 12 (bulan) = RM1,620
  • 30 Tahun RM1,620 x 30 (tahun) = RM48,600

Tapi.. ada lagi ke rokok semurah itu sekarang? Dengan jumlah itu, boleh naik haji 2x. MasyaAllah banyak betul pembaziran. Bukan hanya bakar duit, anda juga bakar tubuh anda. Peparu lebih gelap, jantung lebih sempit.

Apa itu Vivix Shaklee?

 

Vivix sering dikaitkan dengan Tonik Ajaib atau Sirap Merah. Ya siapa yang dah merasainya pasti jatuh cinta. Orang cina apatah lagi, seperti nak digogoknya vivix sebotol terus! Sempena promosi Januari ini, ada customer cina beli 4 set Vivix sekaligus. Beli 6 Percuma 1, beli 4 set bersamaan dengan 4 botol vivix percuma.

4 Ramuan Semulajadi Dunia ada di dalam Vivix

vivix 05

  1. Polyganum Cuspidatum Resveratrol daripada polyganum adalah polyphenol alam paling kuat yang didapati melambatkan penuaan sel, menyokong pertahanan sel, memperbaiki DNA, dan meningkatkan penghasilan tenaga pada peringkat sel.
  2. Muscadine GrapeEllagic acid, resveratrol, quercetin, dan ellagitannins daripada anggur super adalah gabungan menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat kuat. Kajian mendapatiellagic acid sangat menyokong fungsi sel.
  3. European Blueberries
  4. Purple CarrotAnthocyanins daripada european blueberries dan purple carrot adalah sejenis sebatian flavonoid juga sejenis polyphenol merupakan antioksidan yang sangat kuat yang menyokong kesihatan sel, dan menyekat biological stress response. Biological stress response inilah yang lama kelamaan menyebabkan penuaan sel.

Kesemua bahan ini jika kita nak cari sendiri, tanam sendiri memang tersangat mahal sebab sangat susah nak cari. Contoh muscadine grape sahaja adalah seperti sebesar biji golf berbanding anggur biasa.

Bagaimana Vivix Shaklee bantu Perokok berhenti Rokok dengan mudah tanpa paksaan?

Ha, dah kenal vivix dan dah kenal ramuan hebat vivix mesti nak tau bagaimana ia berfungsi, betul? Vivix bukan sahaja menggantikan nikotin, malah ia menggunakan pendekatan ‘BUANG NAKOTIN’. Sebab itu bila hisap rokok, rokok itu sendiri rasa tak sedap dan pahit. Seperti live testimoni dalam video ini kata, ‘dah tak boleh langsung telan rokok, tekak dah tak boleh terima..’

Berhenti Merokok Dengan Cepat untuk Selama-Lamanya
 

 

Mudahnya nak berhenti rokok bila ada vivix kan? Dan jangan terkejut bila anda merasai badan lebih sihat berbanding dulu kerana bukan sahaja rokok jadi pahit, sel-sel yang dah mati dan rosak setiap hari akan digantikan dengan sel yang lebih sihat dan kuat. Bila sel sihat, ia akan mengangkut oksigen dengan lebih baik dan secara tidak langsung peredaran darah pun berjalan lancar, dan jantung pun akan mengepam dengan lebih bertenaga.

Betullah, hanya gara-gara Sirap Shaklee ayah berhenti merokok lebih mudah tanpa paksaan. 😉 Sekarang memang kemana sahaja akak pergi, akak share info ini sebab akak tahu ramai out there dah lama berazam tinggalkan rokok. Azam 2015, pastikan ia berjaya!

Call/ WhatsApp akak hari ini 018-307 6090 atau email direct ke alyaaaidee@gmail.com untuk harga dan maklumat lanjut. Dapatkan sekali FREE Membership dengan pembelian 2 botol vivix. Suplemen jauh lebih murah berbanding nikmat sihat, percayalah.

About AkakVitamin

A Happy Working at Home Mom | Shakleeprenuer | Momblographer | Love Foods and Travel | Sayang Peluk Cium Keluarga Tercinta kerana Allah | Contact: WhatsApp 018-3176090

8 thoughts on “Gara-gara sirap ayah BERHENTI MEROKOK tanpa paksa

Leave a Comment

CommentLuv badge