Kawan sedih badan berisi macam mak beranak 4!

Malaysia terkenal dengan syurga dunia. Teringat cerita di nona mengisahkan perempuan melayu kahwin dengan mat salleh. Suaminya membuat keputusan tinggal di Malaysia berbanding negara sendiri kerana sini kaya dengan makanan sedap dan pelbagai. Setiap pagi dia akan sarapan roti canai. Manakala makanan kegemarannya adalah durian dan sambal belacan.

sedih badan berisi

Maaf.. kawan akak tak benarkan share gambarnya. Hasil gambar ihsan Google

Tapi cemburu, makanlah banyak mana badan tetap maintain slim. Sebaliknya pada kawan akak, makan sedap badan pun macam dipam-pam. Badan berisi macam sudah beranak 4! Dia ada mengadu pada akak dan akak cadangkan pada nya Set Slim Shaklee.

Bagusnya Set Slim Shaklee ni ia membantu badan berisi untuk lebih fit dan slim dengan selamat. Sebab apa akak kata begitu? Ok cuba lihat proses slimming yang Shaklee cadangkan.

1. Proses Bakar dan Emulsi Lemak

bakar lemak kolestrol

2. Proses Detoks dan Pembersihan

detoks badan berisi

3. Proses Bina Semula

bina otot slimming shaklee

Selain mengamalkan kesemua proses ini, akak galakkan kawan akak jauhi fast food. Boleh rujuk 10 senarai makanan yang boleh menggemukkan dari Kevin Zahri. Perhatikan setiap kalori yang diambil di setiap makanan. Bagi akak tak salah mengambil makanan tinggi kalori DENGAN SYARAT anda haruslah membuat kerja lebih banyak untuk membakar kalori tersebut.

Jika selepas makanan fast food, naik lift balik ke ofis semula dan kemudiannya duduk berjam-jam bekerja dalam air cond, ha harus WASPADA. Salahkan diri sendiri jika badan berisi.

“Saya pantang nampak makanan kak, semua saya nak makan.. macamana ya?”

Jangan risau omega guard boleh membantu dengan meningkatkan hormon leptin untuk menghantar isyarat ke otak yang bantu mengurangkan selera makan dan perut berasa kenyang sentiasa. Nak tahu ciri-ciri hebat Omega Guard? Picit sini kuat-kuat.

“Cukupkah dengan menjaga pemakanan je boleh buat saya slim semula kak?”

Sebaiknya tambah aktiviti yang mengeluarkan peluh. Mengikut saranan pakar nutrisi, wajib exercise sekurang-kurangnya 15 minit 3x seminggu. Ia bukan sahaja bagus untuk slimming, malah bagus juga untuk kesihatan jantung.

Tak sabar akak menunggu hasil workout dari kawan. Kalau ada antara anda yang mengalami masalah badan berisi seperti kawan akak, jangan malu jangan segan. Boleh terus hubungi (Call/ WhatsApp) talian aktif akak 011-2208 0393. Akak akan kongsikan vitamin yang sesuai untuk anda termasuk tips eksklusif menurunkan berat badan. 🙂

Inginkan diskaun sebanyak 25%? Mari join ahli dengan hanya bayaran keahlian RM65 seumur hidup tanpa renew.

 Daftar-ahli-Shaklee

About AkakVitamin

A Happy Working at Home Mom | Shakleeprenuer | Momblographer | Love Foods and Travel | Sayang Peluk Cium Keluarga Tercinta kerana Allah | Contact: WhatsApp 018-3176090

13 thoughts on “Kawan sedih badan berisi macam mak beranak 4!

  1. Uii saya beranak empat,mmg semulajadi kurus.tp bahagian perut buncit tu susah juga nak atasi. Masuk kotak kelima cinch tea Shaklee, nampak kesan semakin langsing sikit perut ni alhamdulillah.. Saya juga amalkan esp Shaklee, dan omegaguard. Lecithin dulu pernah try utk susu badan,tetapi cepat kurus hingga saya bimbang terlebih kurus pula ehehe
    mama hantek recently posted…Resepi Telur: Sup Telur Daun Bawang Chinese-styleMy Profile

Leave a Comment

CommentLuv badge