Omega Guard : Minyak ikan untuk kurus

Adakah ini cara betul nak kurus??

Hari Raya Aidiladha tiba lagi.. bertalu takbir bergema di corong radio, tv dan masjid. Syukur masih diberi kesempatan untuk menjalanj ibadah qurban. Rate 1 bahagian lembu lebih kurang RM500-RM600 tahun ini berbeza ikut tempat. Raya. Tentulah banyak lauk sedap. Rendang, kuah kacang, lontong, ayam masak merah, haa apa lagi? Senang kata selagi meja tak penuh, hati tak keruan.. hehe.

Individu yang nak dietlah pasti susah hati. “Aku nak sedang berdiet ni.. alahai.. takkan nak tengok je”

Let me introduce you Omega Guard Shaklee (minyak ikan pembakar lemak tegar).

Betul ke Omega Guard ni boleh bakar lemak?? Ok cuba baca hasil research ni:

“‘Fish oil supplements may help overweight people and people with high blood pressure to lose weight, according to the National Institutes of Health. Omega-3 fatty acids or polyunsaturated fatty acids, are found in fish oil. They are considered essential to your diet because your body can’t make them.”

Sumber: http://www.livestrong.com/article/276633-omega-3-fats-weight-loss/

Oo patutlah. Omega-3 fatty acid ada terkandung dalam Omega Guard!

Apa pula fungsi fatty acid dalam Omega Guard?

Omega-3 fats

Omega-3 fats help you burn fat by helping your body respond better to a hormone called Leptin (Leptin is the Greek word for thin)

FAHAMKAN FUNGSI LEPTIN INI:

Leptin tells your body (your brain) to suppress your appetite making you eat less so you can maintain or lose weight.
(KURANG RASA LAPAR DAN TAK MAKAN BANYAK)

Leptin increases your metabolism by increasing your thyroid output (your thyroid regulates your metabolism)

Leptin also causes your body to burn fat for energy so

If your body isn’t responding well to Leptin then the reverse happens – You’ll be hungrier, and you’ll store more fat so… You can take Omega-3 fats to help your body respond much better to Leptin so you can increase your fat-burning metabolism and…

Omega-3 fats are found in salmon, flaxseeds, nuts, Omega-3 supplements and these other 79 foods sources of Omega-3 fats and…

Senang kata, Omega-3 bantu anda kurus dengan 3 cara:

1. Omega 3 kawal rasa lapar dengan mengawal paras gula dalam darah.

2. Ambil omega bersama senaman akan membakar lebih lemak dgn lebih berkesan berbanding jika ambil omega 3 sahaja tanpa senaman. Jadi galakkan kastemer untuk bersenam sama supaya kesan lebih cepat.

3. Omega 3 buang segala lemak badan yang tak diingini.

Jika anda betul-betul serious nak kuruskan badan dengan sihat tanpa kesan sampingan,

SAYA NAK BELI OMEGA GUARD TANPA BAU

Anda boleh hubungi saya,

Akak Vitamin 011 2208 0393

Tempah Omega Guard hari ini dan dapatkan tips ekslusif cara kurus dengan sihat secara PERCUMA dengan setiap pembelian vitamin.

About AkakVitamin

A Happy Working at Home Mom | Shakleeprenuer | Momblographer | Love Foods and Travel | Sayang Peluk Cium Keluarga Tercinta kerana Allah | Contact: WhatsApp 018-3176090

Leave a Comment

CommentLuv badge