Perasan badan sihat.. rupa-rupanya..

perasan badan sihat

Terima kasih En. Abdul Halim atas perkongsian (Seorang suami yang aktif bersukan)

Ini kisah seorang suami yang aktif bersukan dan tiba-tiba dia merasakan kebas dari pinggang sehingga ke kaki, kaki langsung rasa kaku tiada rasa apa. Bila melihat ke bawah, kaki masih ada tapi seakan reseptor semua terbang entah ke mana. Dia sama seperti kita juga, perasan badan sihat jarang sakit.. rupa-rupanya..

Selalunya bab kesihatan anak suami ni, isteri lah yang OVER. Over bukan kerana apa, kerana sayang.. betul tak para isteri? Nak anak cergas dan pintar di sekolah, nak suami aktif sentiasa di pejabat. Tapi selalunya, inilah yang berlaku.

Suami Malas Nak Telan Vitamin?

Berapa kali korang paksa suami masing-masing telan vitamin?
Nak kena sediakan vitamin tu baru mereka nak telan?
Malas nak telan banyak2, so diorang minum VIVIX aje?
Takmo makan apa-apa vitamin selagi tak sakit? atau
Balik ceramah nutrisi Shaklee baru terkial minta vitamin?

(Klik butang PLAY untuk perkongsian) Suaminya liat nak telan vitamin, hinggalah satu saat..

Lelaki Kuat Sukan Liat Nak Amalkan Vitamin Sampai Dah Nak Lumpuh? from iReach HD on Vimeo.

Dah tengok dah? Bila fikir-fikir lelaki je ke begitu?.. :p Tahu tak antara ramai customer wanita saya mula ambil vitamin kerana mereka HAMIL (kata mereka wanita hamil bahaya ambil ubat walaupun sebiji panadol dek takut membahayakan nyawa bayi), kedua, kebanyakan mereka mula mengambil vitamin bila badan dah MULA SAKIT-SAKIT, kencing manis kronik hingga tunggu masa nak potong kaki, tulang lutut dah berbunyi, ada darah tinggidan sebagainya.

KITA UMUMNYA…bila sampai tang vitamin

♋ semua perasan kuat (walaupun dah malas bersenam)
♋ semua perasan sihat (walaupun asyik makan fastfood aje), dan
♋ semua perasan tak payah makan apa-apa pun boleh kekal kuat & sihat

(banyak yang betulkan? 😉 )

Tahukah anda, VITAMIN ini sifatnya:

  1. Boleh diambil bila-bila masa terutamanya SEBELUM SAKIT untuk MENCEGAH sebarang penyakit.
  2. Diperbuat daripada BAHAN SEMULAJADI seperti makanan seharian kita.
  3. Merawat PUNCA penyakit. Mengandungi NUTRISI yang diperlukan sel badan setiap hari.

Wajib klik untuk mengetahui Shaklee Difference atau Keunikan Shaklee berbanding vitamin jenama lain.

Ini pula kisah ibu yang tiba-tiba PANIK nak tambah susu badan bila dapati susu semakin kering, sampai sanggup…

Cuba cek diri kita, rasa-rasa begitu tak? Harapnya dijauhkan dengan diuji dengan sakit kronik. Kita tak boleh serah pada takdir semata. Cegah kan lebik baik dari merawat.. semua tahu, tapi sejauh mana langkah kita?

Exclusive consultation boleh call/ whatsApp NEW NUMBER akak 018 317 6090 atau email direct ke [email protected]. Jangan malu jangan segan, kesihatan anda No 1.

About AkakVitamin

A Happy Working at Home Mom | Shakleeprenuer | Momblographer | Love Foods and Travel | Sayang Peluk Cium Keluarga Tercinta kerana Allah | Contact: WhatsApp 018-3176090

19 thoughts on “Perasan badan sihat.. rupa-rupanya..

  1. syukur..saya mmg amalkan vitamin sejak remaja, mungkin dah terbiasa sebab keadaan anemia. biarpun skrg dah xde anemia (sejak kenal ESP dan Vitalea Shaklee), saya tetap teruskan sebagai melengkapi kekurangan zat kerana sedar diri gaya hidup dan pemakanan yang belum benar2 sihat – masih nak makan fastfood, bersenam tapi tak regular
    Kamalia Lee recently posted…Siri Jom Kurus: Cegah Obesiti, Cegah KanserMy Profile

  2. Info yang sangat bagus sis. Bak kata pepatah mencegah lebih baik dari merawat. Namun masih ramai yang takut dengan vitamin kerana terlalu banyak lambakan vitamin sintetik yang mempunyai kesan sampingan jika diamalkan secara berpanjangan.
    Maka pilihlah vitamin semulajadi seperti Shaklee 🙂
    Ila Fyra recently posted…20 Kesalahan Dalam Mendidik Anak-AnakMy Profile

  3. Dalam keseharian kita pasti ada sahaja benda yang buat kita tak sihat dan kurang bersemangat…kurang bersenam dan makanan yang kurang berzat. Oleh itu pentingnya kita ambik vitamin untuk tolong kita cukupkan apa yg kurang itu. Lelaki memang payah nak ambik vitamin dengan pelbagai alasan. Suami sy salah satunya, walaupun agak susah sy tetap usaha setiap hari agar ia ambik juga vitamin untuk kesihatannya.
    nila anggraini recently posted…Sekurang Kurangnya 400 mcg Asid Folik Yang Di Perlukan Untuk Ibu HamilMy Profile

  4. Gitulah rata2nya.Termasuklah en.somi sendiri.Sebelum nak bagi dia telan apa2 vitamin kena prepare siap2 point2 penting pasal vitamin tu. Pergh, kekadang tu terasa diri nie umpama peguamcara! 😀

  5. Alhamdulillah…suami saya seorang yang sukakan ubat, dia sangat benci pada penyakit…sekarang bila dah kenal shaklee hanya makan shaklee je…cuma kena bagi tahu setiap produk apa fungsi nya…lagi lah senang.

  6. Betul saya setuju lelaki susah sngt ambil vitamin..suami saya perlu letakan terus dalam bekas pil setiap hari..itu pun sy perlu telefon dri office untuk pastikan dia makan..

Leave a Comment

CommentLuv badge