Rencat Sel Kanser Sebelum Lebih Parah dengan Vivix

Semalam akak ada bantu ibu di Mini Sukaneka An-Nawwar yang diadakan di Arena Futsal Klang. Alhamdulillah ibu ayah semua awesome belaka. Meriah sangat bila mereka enjoy aerobik bersama anak-anak, ikut sama rentak tari psikologi dan sorakan gemuruh.

 

Bila balik sambil borak ibu kongsi rupanya dalam ramai-ramai ibu bapa yang hadir, seorang antaranya penghidap kanser payudara. Tapi serious bila lihat orangnya langsung tidak menampakkan yang dia tengah sakit. Senyum tenang melihat anak sedang beraksi.

 

Semangat seorang ibu meraikan anak itu yang akak kagum sangat. Rasa teruja nak berborak dengan si ibu tersebut kongsi pengalaman bagaimana dia melawan sakit kanser dan pada masa yang sama menghiburkan orang tersayang.

 

Sekarang bukan sakit jantung sahaja pembunuh senyap, kanser pun sama. Tiada tanda, tahu-tahu dah stage 4! Allahu.

 

Apa itu Kanser?

rencat sel kanser dengan vivix

Secara praktikal kanser berlaku apabila terdapat sel yang rosak di dalam badan dan menduplikasikan dirinya tanpa kawalan. Sel sihat biasanya akan mati dengan membunuh dirinya sendiri yang dinamakan sebagai proses apoptosis (Programmed Cell Death – PCD).

 

Proses ini berlaku selang beberapa hari dan ia sangat penting supaya sel baru dapat dibentuk manakala sel rosak dapat dibuang. Ia dikawal oleh signal dari sel itu sendiri atau luar daripada sel. Dalam kes sel kanser, ‘signal’ itu mematikan diri dan tidak dapat menghantar mesej pada sel tersebut. Maka sel itu terus hidup dan beranak pinak!

 

Tak salah lagi, kanser membunuh dalam senyap.

 

Bagaimana Vivix Rencat Sel Kanser?

Ya daripada ia terus berleluasa, vivix datang rencat keadaan ini. Bukan cakap kosong, ia sudah pun dikaji dan terbukti kajian saintifik dari:

  • Kajian dalam Annals of The New York Academy of Sciences pada tahun 2011 melaporkan beberapa kajian awal menunjukkan resveratrol mempunyai kesan anti cancer.
  • Kajian yang diterbitkan oleh FACEB jurnal pada October2011 menunjukkan resveratrol berjaya menghalang sel cancer payu dara daripada membesar.
  • Kajian yang dibuat oleh University of Nebraska pada tahun 2008 mendapati resveratrol berjaya menghalang estrogen daripada bertindak balas dengan DNA dan menyebabkan cancer payu dara.
  • Kajian yang dibuat oleh University of Florida pada tahun 2011 menunjukkan resveratrol mempunyai sifat anti-carcinogenic yang boleh menghalang sel normal menjadi sel cancer.
  • Kajian yang dibuat oleh University of Kansas pada tahun 2012 menunjukkan resveratrol boleh membantu menghalang cancer prostate daripada membesar.

 

Eh, tiada pun perkataan ‘vivix’?

 

Tenang 🙂 Sebenarnya dalam vivix ni lah ada resveratrol. Malah ia 10x ganda lebih hebat daripadanya kerana dalam Vivix terdapat 4 bahan special yang sangat berkhasiat.

 

Tak percaya? Boleh rujuk link ni >> Vivix 10x Ganda Lebih Hebat dari Resveratrol.

 

Bagaimana Vivix Membantu Pesakit Kanser?

Vivix bantu melawan kanser dengan membetulkan DNA sel itu sendiri supaya signal dapat sampai dengan jayanya. Ini akan menyebabkan proses apoptosis berlangsung dengan baik dengan membunuh dirinya sendiri.

 

vivix rawat kanser

Apabila semakin lama menggunakan vivix, sel kanser akan berkurangan dan tumbuhlah sel-sel baru yang lebih sihat. Alhamdulillah vivix sudah banyak membantu pesakit kanser di seluruh dunia.

 

Testimoni Vivix Melawan Kanser

 

Testimoni-Vivix-Rawat-Kanser

testimoni vivix rawat kanser

 

Tiada kegembiraan yang lebih bermakna berbanding melihat orang kesayangan kita lebih sihat dan aktif kan. Dapat melihat mereka tersenyum semula pun suatu anugerah! 🙂

 

Vivix untuk kanser sahaja kah? Tidak semestinya. Ada juga pesakit diabetes kronik yang tak jadi potong kaki kesan dari pengambilan vivix. Ohsem! Ceritanya ada akak kongsi di sini.

 

WhatsApp 018-3176090 untuk tempahan dan consultation.

About AkakVitamin

A Happy Working at Home Mom | Shakleeprenuer | Momblographer | Love Foods and Travel | Sayang Peluk Cium Keluarga Tercinta kerana Allah | Contact: WhatsApp 018-3176090

One thought on “Rencat Sel Kanser Sebelum Lebih Parah dengan Vivix

Leave a Comment

CommentLuv badge