Perkara yang Perlu Dititik Berat Bila Beraya dengan Baby

Seronoknya ada baby! 🙂 Manakan tak seronok, melihat mereka tidur nyenyak sahaja pun buat ibu ayah bahgia apatah lagi menyambut syawal bersama baby, bawa jumpa kenal saudara dan rakan.   2 tahun lepas beraya dengan Alfateh, waktu tu lagi 5 hari nak habis pantang. Dek tak tahan duduk rumah sewaktu orang seronok ziarah rumah ke … Read more

Tips Memasak dengan Pantas di Bulan Ramadhan

Pergilah manapun ramai berpendapat wanita hebat bagaimanapun mesti masuk dapur. Kalau kita tengok mak kita, masak campak-campak je tapi hasilnya “Wallah!” menjilat jari walaupun mak hanya masak ikan bilis bawang dan telur mata. Ye kan?   Sifat seorang ibu tak lari ingin masakkan untuk keluarga. Yang tak pandai masak automatik membuak-buak rasa nak belajar terutama … Read more