Ubat Kutu Kucing Organik Tanpa Bahan Kimia Merbahaya

Sekolompok kecil ada yang salah faham dengan mengatakan sesetengah ubat tanpa bahan kimia. Tentu sekali salah. Air sahaja pun sudah dikira bahan kimia iaitu hasil gabungan dari H2O.

Jadi ia lebih selamat disebut ubat kutu kucing tanpa bahan kimia merbahaya.

Masa akak sekolah dulu, budak asrama terkenal dengan jangkitan kutu. Kutu mudah terbang dan bermaharajalela di rambut. Tak kurang budak lelaki atau perempuan.

Masa menular waktu tu, tak berani cabut tudung walaupun di dalam dorm. Hanya waktu mandi sahaja free hair.

Balik hujung minggu ibu dah siap dengan sikat kutu cek rambut masing-masing. hahaha seriau sungguh. Takut berjangkit pada ahli keluarga. Rasa rugi sangat lambat kenal Basic H.

Padahal Basic H mula diperbuat pada tahun 1960 di Amerika.

 

 

Basic H Ubat Kutu Paling Selamat

 

Akak katakan paling selamat kerana ia diperbuat dari ekstrak jagung dan kelapa. Ia mampu mencuci secara semulajadi tanpa racun. Tiada toksik, tiada bahan kimia merbahaya, tiada gas beracun, tanpa pewangi, tanpa klorin, pH seimbang malah lembut pada tangan.

Jangan risau tak perlu pakai sarung tangan pun dah boleh ratakan ubat kutu pada seluruh badan kucing anda!

 

Cara Menggunakan Ubat Kutu Dengan Berkesan

  1. Titikkan beberapa titis basic H ke dalam air
  2. Lumur dan garukan pada kucing
  3. Biarkan selama 3-5 minit
  4. Bilas

 

Bukan pada ciri-ciri Basic H yang selamat, akak syorkan juga disebabkan ia tahan lama. Sebotol mengandungi 473ml untuk kegunaan setahun lebih (mengikut pengalaman akak gunakannya).

Malah bukan hanya untuk kucing, akak pernah cuci luka anak dengan Basic H. Tak percaya? Haha mari tengok >> sini

Bagaimana Basic H Bunuh Kutu?

Sifat basic H adalah larut air. Ia akan menjadikan molekul air lebih kecil sehingga boleh masuk ke private part serangga. Caranya adalah dengan melemaskan kutu tersebut.

Jadi kutu tersebut mati akibat lemas bukan mati kerana racun perosak dan sebagainya.

Bukan sahaja kutu kucing, kutu pada mana-mana binatang peliharaan pun anda boleh gunakan tanpa ragu-ragu. Ianya selamat dan berkesan.

Tahukah anda?

  • Kebanyakan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh disedut atau diserap melalui kulit.
  • Pelarut sintetik boleh menganggu keseimbangan hormon.
  • Pelarut Organik seperti Butyl Cellosolve merupakan toksin saraf dan boleh merengsakan hidung.
  • Morpholine sejenis toksin merbahaya, boleh mengabikatkan kerosakan hati dan buah pinggang.
  • Pencuci kaca yang mengandungi Ammonia, sejenis racun yang boleh merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.

rujukan dari shaklee.com.my

Harga sebotol adalah RM48.80 sahaja. OFFER Percuma penghantaran pada 20 pelanggan terawal. Cepat miliknya sekarang untuk si comel anda 😀

Klik >> whatsApp 018-3176090 untuk membeli

About AkakVitamin

A Happy Working at Home Mom | Shakleeprenuer | Momblographer | Love Foods and Travel | Sayang Peluk Cium Keluarga Tercinta kerana Allah | Contact: WhatsApp 018-3176090

4 thoughts on “Ubat Kutu Kucing Organik Tanpa Bahan Kimia Merbahaya

  1. Oo baru tahu, rupanya Shaklee ada juga produk untuk masalah kutu ni. Lagi satu, part “tanpa bahan kimia” tu memang selalu digunakan oleh orang marketing.

    Istilah memang tak berapa tepat, especially for those yang belajar subjek kimia 🙂

Leave a Comment

CommentLuv badge